15.9.2013

Keittiössä



Mä inspiroidun Liemessä-blogista, niin että oli pakko saada itsekin viikonlopun kunniaksi parempaa roskaruokaa. Oikein sellaista rakkaudella ja hartaudella valmistettua. Ei mitään kiireessä ja kiukussa väännettyä, sellaista meillä syödään arkena. 

Juuresten sesonkiajan ollessa nyt parhaimmillaan, päätyivät ne osaksi "roskaruokaa". Punajuuret ja mustajuuret. Niistä jotain hyvää. 

Mun yks ihan lemppariruoka on lindströminpihvit ja "maitokastike" (valkokastike jossa mukana kananmunaa) perunoiden kanssa. Hyvää Parasta! Ei ehkä kaikkein trendikkäintä? :D

Tällä kertaa lindströminpihvit pääsi leivän väliin hampurilaispihveiksi. Leipien kohdalla on kyllä oikaistu ja ne on ostettu kaupasta. Mua ei yksinkertaisesti innosta leipoa gluteenittomista jauhoista sämpylöitä, kun ne ei onnistu. Enkä jaksa harjoitella.

Mustajuuria keitin ja paistoin pannulla. 

Lisukkeeksi kaalisalaattia jonka reseptin nappasin Safkaa-blogista. Helppo ja hyvä, sopii mulle!


* Meillä käytettiin palanen keräkaalia.

Eipä tähän varmaan tarvitse sen kummempaa ohjetta laittaa, kun että kaalit vaan pieneksi silpuksi (yleiskoneen raastinosa: laav juu!) ja kaikki kulhossa sekaisin. Nam, kaali on hyvää!







Lindströminpihvit:

400g jauhelijaa
kermaviili (tai 2dl kermaa)
pari pientä punajuurta (talvella toimii ihan etikkapunajuuristakin)
sipuli
suolaa
valkopippuria
*(korppujauhoja + kananmuna)
loraus oliiviöljyä

* Mä jätin taas tällä kerralla kanamunan ja korppujauhot pois. Munaa käytettäessä rakenne pysyy kyllä paremmin kasassa, mutta mä en oo varma pidänkö enemmän munattomasta versiosta (tämän vuoksi käytän joka toinen kerta munaa, kun en yksinkertaisesti muista kumpi parempi)

Pese ja kuori punajuuret ja raasta pieneksi. Pilko sipuli pieneksi.
Sekoita kermaviilin joukkoon suola ja valkopippuri. Lisää jauheliha, sipulit ja punajuuriraaste. Veivaa. Lisää tässä kohtaa kanamuna ja korppujauhot. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
Paista voissa pannulla.


Ruoanlaitto on kivaa silloin kun sen saa tehdä kiireettömästi. Täytyy taas syksyn tullen panostaa viikonloppuruokiin. Meillä on ollut miehen kanssa tapana tehdä joskus viikonloppuisin pitsa-buffetteja. Pojan mentyä nukkumaan meillä on täällä parhaimmillaan tekeillä 6 pitsaa erilaisin täytevariaatioin. Siinä pitsoja väännellessä hyvää musiikkia ja pari lasia viiniä. Tietenkin ennen pitsoja nautitaan asiaankuuluva raastepöytä. Me ollaan ihan vakavasti mietitty, että ottaisimme osaa seuraavan kerran Ravintolapäivään, milläs muulla kuin leivinuunissa paistetuilla pitsoilla. Katsotaan.

Mukavaa alkavaa viikkoa.



2 kommenttia:

  1. Namm...varmasti hyvää!
    Meillä kokkaa se joka taidot ovat paremmat...ja se on MIES...:)

    VastaaPoista
  2. Onnenpekka! Meillä mies kyllä osaa tehdä ruokaa, mutta ei ehkä ole niin.. hmmm.. kokeilunhaluinen (?) kokkaaja :D Osaa seurata kyllä pilkuntarkasti reseptin ohjeita, josta joskus leikkimielisesti EHKÄ saatan mainita.

    VastaaPoista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe