6.9.2013

satoa korjaamassa


Eilen korjasin sipulisadon. Eihän niitä mikään mahdoton määrä tullut, mutta tämän sadon onnistuttua uskallan seuraavana vuonna laittaa enemmän. Lantut ja nauriit taidan suosiolla unohtaa ensi vuonna. Niistä saan korjattua tällä erää tuskin mitään. Niihin on joku paholainen kaivanut käytäviään. Porkkana-, peruna-, punajuuri-, palsternakka- ja mustajuurisato näyttäisi onnistuneen hyvin. Juureksia on tullut  keräiltyä ja popsittua jo pitkin elokuuta. Huomenna täytyy nostaa potut.

Mä olen myös löytänyt tavan jolla voin siedättää itseäni vuohenjuustoon! Nimittäin uunissa paahdettujen punajuurten ja porkkanoiden kanssa (oliiviöljyä, balsamicoa ja reilusti tinjamia mukana), tähän päälle vinaigrette ja kuttucheddar (tää on ehkä vähän miedompi maultaan kuin perinteinen vuohenjuusto, ainakin mun mielestä), niin ávot, eikä maistu villasukalta enää yhtään! :)
Mä tiedän, että kunhan vaan pääsen sinuiksi tuon vuohenjuuston kanssa meistä tulee vielä kaverit. Sitäpaitsi, meillä on haaveena ottaa joskus muutama oma vuohi joista yksi voisi olla kuttu. Pääsisi sitten lypsylle ja tekemään itse juustoherkkuja!

Tänään taitaa kuitenkin olla enemmän pitsa-perjantai. Ensiksi vaan leivinuuni kuumaksi, ja puita hakemaan mars! Kivaa perjantai-iltaa!


2 kommenttia:

  1. Ihana tämä blogisi, tulen jatkossakin! :) Ja todella ihanan näköinen paikka teillä!
    Hyvää ja aurinkoista syksyä teidän perheelle! <3
    Annu

    VastaaPoista
  2. Ihanaa Annu, että jätit kommentin! Kiva kun löysit tänne ja tervetuloa uudelleen :) Aurinkoista syksyä <3

    VastaaPoista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe