27.10.2013

Aamupalalla mörkömetsässäAamuvarhaisella pakkasimme kahvit ja eväsleivät reppuun ja kävelimme mörkömetsälle aamupalalle. 

Siinä metsän reunalla aamu-usvassa, aamukahvit eväineen maistuivat aivan luvattoman hyvältä. Tänne täytyy ehdottomasti tehdä nuotiopaikka talvea varten. Rakentaa pieni katos jossa olisi istuinpaikat ja paikka johon voi sytyttää nuotion, niin etteivät hautaudu talvella lumen alle. Paikka, johon voisi iltaisin tulla juomaan glogiä ja katselemaan tähtitaivasta, ja paikka johon pysähtyä talvella juomaan kuumaa kaakaota, suoraan hiihtoladulta.

Mörkömetsä on peltojemme keskellä oleva pikkumetsä. Mörkömetsässä asuu 4 mörköä (äiti, isä ja kaksi lasta). Möröt ovat kuulemma ainoastaan F:n kavereita. Mörkömetsä on F:n oma pikkumetsä jossa tykkää käydä leikkimässä mörköjen kanssa. 

Onneksi ne möröt vielä nukkuivat, tämän vuoksi en saanut niistä teille kuviakaan.

Aamupalan jälkeen hipsimme peltojen läpi katselemaan naapurin hevosia. Vähän niin kuin villihevosia. Harvoin ovat missään lankojen sisällä, eivät kuulemma niissä pysy. Kesällä joskus koko heppalauma seisoi tässä meidän talon lähellä hiekkatiellä. Se oli aivan upea näky! Salaa toivoin, että hevoset olisivat kopsutelleet meidän pihaan, jotta olisin saanut kuvia meidän pihassa seisovasta 6 hevosen laumasta. Saamme ihastella näitä hevosia onneksi meidän salin ikkunoista. Ovat ne vaan kaunis näky. <3

Toimittaja kävi eilen, saamme tänään jutun luettavaksi. Vähän jänskittää, millainen juttu siitä tulee ja millaiset kuvat meistä on saatu räpsäistyä.

Pelkään pahoin, että tuo oik.puoleinen kuva on hyvin lähellä totuutta. 
Ainoa joka meidän perheessä onnistuu valokuvissa on F (tässä se vaan filmaa, mulla on ihan peruskuvausilme).


Suloista sunnuntain jatkoa!

4 kommenttia:

 1. Upeet kuvat! Etenkin viimeinen ;)
  Teillä on kyllä ihan mielettömät maisemat siellä.

  Lehtijuttua tulossa vai?

  VastaaPoista
 2. Hah, kiitos Laura :D Lehtijuttua joo, sanomalehteen (jutun aihe liippaa yrittäjyyttä maaseudulla, paluumuuttoa ja vanhan pohjalaistalon kunnostusta).

  VastaaPoista
 3. Haha, Kiitos Emilia :D Meillä on tässä peltomaisemaa, mutta aika isot metsäalueet heti peltojen jälkeen. Marjastaminenkin syksyisin vaihtuu aika usein eläinten jälkien bongailuun. :) Kyllähän niitä tuolla on, kaikenlaista, ja saa ollakin :)

  VastaaPoista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe