29.10.2013

Sängyn päällä

...on vihdoin jotain.
Siihen on kokeiltu ihan kaikkea mahdollista ja mahdotontakin, eikä mikään ole natsannut. Ikean Paperikaupasta ostin pari käsikirjoitusalustaa, ja kiinnitin niihin muutamat postikortit. Alustoihin on helppo vaihdella kuvia, kun alkaa kyllästyttää. Seuraavaksi voisin koota alustoihin kivoja mustavalkoisia kuvia. (Sellaisia söpöjä ja siirappisia tietenkin.)
;)Eikä se haittaa mitään,  jos (joskus) jää sänky petaamatta, kun petivaatteet on kivat! 

Omalla himotuslistalla on jo tovin pyörinyt pellavainen päiväpeitto, mutta en ole raaskinut sijoittaa ropojani kalliiseen päiväpeittoon. Pitkäikäinen sijoitushan sellainen olisi, mutta siihen saakka mennään nykyisellä ratkaisulla. Vuosi sitten Etelä-Ranskasta kannoin vinot pinot pellavaa kirppiksiltä ja brocanteista. Hinnat olivat hävyttömän halpoja. Sängyllä "päiväpeittona" on kaksi isoa ja todella painavaa pellavalakanaa, jotka on keskeltä jatkettuja ja käsinkirjailtuja. Veikkaisin, että ovat peräisin 1800-luvulta, en tiedä? Kangas on sellaista todella jämäkkää, eikä mitään lirua. Ei tuollaista varmaan enää valmistetakaan. 

Voisin ihan mieluusti vaihtaa viikon tästä synkästä ja koleasta vuodenajasta Etelä-Ranskan lämpöön. Kulkea brocanteja, istuskella torikahvilassa punaviinilasillisella ja katsella ohikulkevia tyylikkäitä ranskalaisia. Ajella mutkaisia ja kapeita (tai mieluiten istua kyydissä) maalaisteitä pitkin ja kuunnella radiosta Vanessa Paradis´ta.

Huoh. Kaamos.

Kaamokseen voi kuunnella ihanaa Vanessaa.

Pitäisiköhän opetella ranskaa?
Vanessa Paradis: La Seine

8 kommenttia:

 1. Siis tuo peitto ON aivan ihana! Itse olen aatellut, myös ostaa pellavaisent pussilakan sängynpeitoksi...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina! Tuo tummanharmaa pussilakana on H&M:lta, kantsii ehdottomasti kokeilla pellavaisia petivaatteita, peittoaa puuvillat mennen tullen!

   Poista
 2. Tosi hauska idea laittaa nuo kirjoitusalustat seinälle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää oli kyllä tosi näpsäkät seinälle laitettuna. Alustoista voisi koota vaikka isommankin kollaasin seinälle :)

   Poista
 3. Kiva idea noi käsikirjoitusalustat! Ja toi kettinki, hyvä kontrasti muuten aika pehmeän tunnelmalliseen ympäristöön :)

  Mutta päiväpeitot, onko ne jotain syötävää? Koskaan en ole sellaista omistanut, ja turha kai edes hankkia, koska mikään päiväpeitto tuskin näyttää hyvältä koirankarvaisena myttynä sängyn päädyssä. Ja tällä viittaan nyt taloutemme kaksihenkiseen kyvyttömyyteen pedata sänkyä. Vieraiden tullessa paras petausniksi on vaan vetää makkarin ovi kiinni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enne! Mä kans tykkään noista käsikirjoitusalustoista!

   "taloutemme kaksihenkiseen kyvyttömyyteen pedata sänkyä" :D
   Ei meilläkään sänkyä pedata, muuta kuin siivouspäivinä ja silloin kun joku tulee kylään (niin, että on asiasta ilmoittanut) ;)
   Yllätysvieraiden kohdalla meilläkin käytetään tuota teidän petausniksiä. Mutta oikeastaan, sänky näyttää lähes pedatulta, kun peittona on tuplapeitto.. tuplapeitto on vielä tuplasti nopeampi suoristaa sängylle verrattuna kahteen erilliseen peittoon.

   Tulipa monta tuplaa. Olispa nyt yks Tupla.

   Poista
 4. Ekaa kertaa blogissasi vierailulla -ja heti suosikkeihin :)
  Jaa että mistä tänne löysin.
  Tämänpäivän Ilkassa olleen kivan jutun perusteella.
  Lapsuudenkotini oli 1707 rakennettu pohjalaistalo, joten lämmin läikähdys sydänalassa aina, kun joku remontoi vanhan talon itselleen ja perheelleen kodiksi. Hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, ihana kuulla, pelastit perjantaini :) Oikein paljon tervetuloa!

   Hui, en ole itse vielä koko juttua nähnytkään.. Täällä odotellaan vielä postia!

   Toisen vau-huudahduksen aiheuttaa lapsuudenkotisi, v.1707 rakenettu pohjalaistalo! Toivottavasti talo voi vielä tänäänkin hyvin ja on voimissaan <3

   Poista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe