12.10.2013

Saunassa

Voi, miten mulle iski eilen saunoessa jouluinen olo!
Siivosisimme eilen meidän pikkuriikkisen tynnyrisaunan ja laitoin lauteille parit punaiset kynttilät ja pyyhetangolle punaisen laudeliinan. Miten voikaan yksi väri nostattaa niin vahvasti joulufiilistä! Tulisipa pian lumi haudaten samalla alleen nämä kurakelit ja haravoimattomat lehdet. Piha siistiytyisi kuin itsekseen. (Ai niin. Sittenhän tulee ne lumityöt). 

Meillä ei ole saunaa sisällä, joten saunominen tapahtuu tynnyrisaunassa. Seinien kaltevuus ja pieni koko ei kauheasti anna tilaa millekään ylimääräiselle sisustamiselle. Odotan, että saamme tynnyrisaunan vieressä olevan suuremman hirsisaunan kunnostettua. En tiedä vielä kuinka iso projekti  meillä on edessä hirsisaunan kanssa, mutta elän toivossa, että piipun korjaamisella, lauteiden uusimisella ja lattian kunnostamisella pääsisi hyvään vauhtiin. Saunan yhteyteen (pukeutumistilaan) olisi kiva kunnostaa vierasmaja/tila jossa olisi kiva hengailla löylyjen jälkeen. Voisi aina leikkiä lähtevänsä mökille ja kulkea pihan poikki hirsisaunalle. Eväät ja kaikki pakattuna. Ylen Luontoiltaa kuuntelemaan. 

Ennen hirsisaunan kunnostusta, saunomme tynnyrissä. Varmasti vielä isomman saunan kunnostuksen jälkeenkin jatkamme löylyttelyitä pikkusaunassa, sillä hyvät löylyt tämäkin tarjoaa.Vedenkäyttöä hillitsee tehokkaasti se, kun vesi pitää kantaa saunalle sisältä ämpäreissä. Jos viiden minuutin suihkussa kuluu vettä jo keskimäärin 60 litraa, riittää saunassa mulle, pitkätukkaiselle, vallan hyvin 10 litraa peseytymiseen. 

Ihanaa viikonloppua!
4 kommenttia:

 1. Mä haaveilen pihasaunasta. Sellainen olisi ihana talvella ja varsinkin jouluna. Nyt me saunotaan kellarin saunassa. Tai no, onhan meillä tavallaan pihasaunakin, kun tuo saunapalju nököttää tuossa pihassa. Siinä pikkuruisessa saunassa saa vaan turhan ärhäkät löylyt mun makuun.

  VastaaPoista
 2. Pihasauna on kyllä luksusta! En kaipaa pätkääkään sisäsaunaa meille, vaikka olenkin kova saunomaan. Vaikka meidän tynnyrisauna onkin pieni, löylyt ovat tosi pehmeät, eikä löylyissä ole lainkaan tukalaa. Osittain johtuu varmaan hyvästä ilmastoinnista (sieltä täältä vetää, eikä ikkunoita saa talvellakaan suljettua)! Pystyykö teidän saunapaljussa (millainen se muuten on, pystytkö linkittämään?) lisäämään ilmastointia/tuuletusta?

  Kivaa sunnuntaita Pilviraitille!

  VastaaPoista
 3. No onpas ihan mahottoman söpö tynnyrisauna :)Ja tekstiä lukiessa teki heti mieli alkaa sisustaa meidän landesaunaa kuntoon, vielä puuttuu lattiaritilät, ikkuna- ja ovilistat, seinien käsittely ja pari muuta pikkujuttua...hitaasti mutta varmasti.

  VastaaPoista
 4. Kiitti Enne :) Aika söpöhän tuo meidän tynnyri on. Omaan silmään se oli aluksi vähän ruma, mutta nyt on silmä tottunut ja oikeastaan sehän on ihan hauska ja symppis pikku-sauna. Mullakin sormet jo syyhyää päästä sisustelemaan "isoa saunaa".. Voi kun joku vaan taikois sen eka siihen kuntoon, että pääsisi vaan sisustelamaan. :)

  VastaaPoista


Jokainen kommentti on suuri ilon aihe